– Søk deg til Russland!

I dag tenkte jeg å skrive litt om hvorfor studenter burde velge å dra på utveksling, og hvorfor jeg valgte å dra til St.Petersburg.

Som student er det mange tidsfrister å følge med på. Noen er viktige og avgjør om en får gå opp til eksamen, andre er av en litt annen karakter. Fristen for å søke om utveksling for vårsemesteret er 15. September og for høstsemesteret 15. Februar. Uavhengig av hvor du drar, vil det blir en opplevelse for livet. Ikke bare vil du få innblikk i en annen kultur, men du vil også finne ut at det går fint å leve og bo i et annet land.

De fleste utvekslingselever drar til USA, Australia og Storbritannia. De siste årene er det også blir populært med steder som Sør Afrika og Bali. Bali høres utrolig mer sexy ut enn Russland. Lange hvite strender og ikke minst sol, lokker mer enn kulde, vodka og korrupsjon. Men fordommer oppstår ofte på bakgrunn av uvitenhet, selv om det også ofte kan være noe sant i dem.

St.Petersburg er en fantastisk by, og er den vestligste byen i Russland. Byen er Russlands kulturhovedstad, og har en fantastisk historie som er lett å se fra byens mange flotte bygninger og kirker. Jeg valgte å dra til Russland av mange grunner. Først og fremst er det en personlig fasinasjon for landet som er så fjernt og nært på samme tid. I historien kan vi lese om hvordan Russland tradisjonelt har vært Norges ”significantly other”. Jeg ønsket å oppleve landet på nært hold, og det får du gjennom å være utvekslingsstudent. St.Petersburg har gitt meg mange nye erfaringer og inntrykk. Det er annerledes å bo i et land enn å være turist. Man får sjansen til å bli kjent med vanlige russere, og det kan gi deg et annet bilde enn det du hadde fra før. Det som oppfattes utenfra trenger ikke bestandig stemme, vurderer du å dra til Russland, gjør det.

Benytt deg av muligheten, søk på utveksling!

Under ser dere flere bilder. Nå er eksamenstiden i full gang og neste blogginnlegg kommer i slutten av Mai!
Vurderer du å dra på utveksling til Russland og har spørsmål, ikke nøl med å kontakt på mail: ingeborg_t@hotmail.com


 

Image

Metroen, fantastisk fint! Marmor på gulvene og mynter som billetter 🙂

Image

Alexander Newski klosteret

Image

Kunst fra Soviet tiden på Russisk musem i St.Petersburg. Kunst reflekterer dens samtid.

Image

St. Petersburg har et stort utvalg av resturanter. Her er jeg på Schengen:)

 

 

Advertisements
Categories: Ingeborg, St. Petersburg | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: