Hverdag i Sovjetgate 7.

Image

Endelig er man i Russland. Utenfor Vinterpalasset

De første ukene her i Russland har gått utrolig fort. Det skjer mye, og jeg får så vidt tid til å tenke seg om. En skal pakke ut, finne ut hva som er melk og hva som er fløte i butikken, og ikke minst lære seg veien til skolen. Men alt ordner seg, og plutselig våkner man en morgen og innser at hverdagslivet har innehentet en, uten de helt store forandringene.

I St.Petersburg bor jeg sammen med Malin og Maren som også går master på UiO. Det er veldig kjekt å kunne bo med noen jeg visste hvem var fra før av. Vi leier en typisk russisk leilighet i Sovjet Gate 7. Til og med internettet  vi disponerer heter Sovjet. Leiligheten er en lang gang med rom inn til siden. Jeg er veldig fornøyd med mitt rom. Det er høyt under taket, store vinduer, bokhyller fylt opp med bøker, et par skap, en seng og et stort rødt teppe på veggen. Jeg har funnet meg godt til rette selv om det var litt å venne seg til i starten. Leiligheten er fullt utstyrt og det føles som vi låner den og de som egentlig bor her bare er “ute” en tur. Men det er veldig praktisk så må en ikke kjøpe alt en trenger av utstyr mens en er her.

Vi leier leiligheten av Viktor og Elena, et gammelt Russisk ektepar. De er bare helt fantastiske og søte. Da vi ankom fikk vi en grundig omvisning, og med en sjarmerende kombinasjon av engelsk og tegnspråk, forsto vi hverandre godt. De var utrolig opptatt av å vise oss alt mulig med leiligheten og kom tilbake tre ganger for å vise oss ting. Siste gangen var det dusjen, det var ikke noe revolusjonerende Viktor skulle vise oss men i hele ti minutter demonstrerte han hvordan vi skulle få vannet til å komme ut av dusjhodet og ikke kranen. –Da, da sa vi og så gikk de.

Jeg er utrolig overrasket over hvor moderne St.Petersburg fremstår. Kollektivtrafikken fungerer bra og en kan betale med bankkort på de fleste steder. Som nordlending flyttet jeg til Oslo i iver etter å være i en by hvor det var litt større mangfold og forskjellige mennesker i gatene. Etter å ha bodd her et par uker så skjønner jeg at dette er den første byen jeg har bodd i som faktisk har dette. Her finner en alt for enhver smak. På morgnene liker jeg å gå ut i gatene og bare se på alle og alt rundt meg. Selv om St.Petersburg er Russlands vestlige by, så merker jeg fort at man ikke er i Norge eller et annet vestlig land. Spesielt merker jeg det når jeg går i butikken. Her har ingen dårlig tid og kassadamen putter alt som kan gå i stykker i små tynne plastposer. Det er veldig hyggelig, men det tar jo sin tid når det skal gjøres på alle. Men det er bare å gi opp alle forsøk på å si at du ikke trenger disse posene, service- personer i Russland kan være svært bestemte.

Jeg er veldig spent på månedene som kommer. Språket synes jeg er vanskelig å lære men det kommer seg. Alfabetet er på plass, så nå går jeg rundt å leser alle skilt jeg ser med stor iver. Bildene under er fra mitt nye hverdagslivet i St.Petersburg

Send gjerne spørsmål eller ønsker for tema til blogginnlegg på mail: ingeborg_t@hotmail.com


 

Image

Kveld i parken rett ved der jeg bor. Er mange parker i St.Petersburg. Gleder meg til vår og grønt gress 🙂

Image

Det skal ikke stå på utvalget. Bilde fra typisk Russisk supermarked.

Image

I Russland gjør folk som de selv ønsker, dette er et helt vanlig syn.

Image

Den kjente blodskirken, ligger rett ved den største handlegaten Njevski Prospekt

Image

Første fellesmiddag i mitt nye hjem.

Advertisements
Categories: Ingeborg, St. Petersburg | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: