Berkeley er vakker og rar!

I dette innlegget tenkte jeg å skrive litt om byen og universitetet Berkeley, og livet rundt. Til tross for at den amerikanske kulturen kan minne om den norske er universitetslivet her noe helt annet enn i Norge, men stort sett på en god måte!

UC Berkeley er et av de beste universitetene i USA. Det er også et offentlig universitet, eid av California. Berkeley er en by som er kjent for liberale holdninger, hippiebevegelsen og studentopprør. Det har fantastiske forelesere, veldig mange uteliggere, og haugevis med fraternities og sororities.

Undervisningen fungerer annerledes her enn i Norge. Professorene definerer selv reglene for kursene sine. De underviser i det de kan best, bestemmer selv hvordan studentene skal bedømmes og legger opp forelesningene slik det passer dem. Vi har mange forelesninger og seminarer i alle fagene, og hverdagen innebærer stort sett løping mellom auditorier over hele campus. Det er virkelig utrolig givende å være til stede i de aller fleste forelesningene, og vi lærer utrolig mye, noe som kanskje ikke alltid er tilfelle på Blindern.

Fraternities er et unikt amerikansk fenomen, hvor en haug med gutter bor sammen i et hus, og bruker mye av tiden sin på latterlig store fester, drikking og jenter. Å besøke disse festene er en morsom måte å oppleve amerikansk college-kultur, med beer-pong og øl fra “kegs” i “red cups”. Vanligvis kan du komme inn hvor du vil som jente, man må bare passe seg, fordi dansegulvet vanligvis utelukkende består av fulle fyrer som “grinder” på de jentene de får tak i. Det er stort sett det nærmeste man kommer dansing her.

Jeg bor på en dorm som heter International House, eller I-house. Her bor det rundt 600 studenter fra alle slags land, og endel amerikanere. Å bo på dorm er en utrolig morsom opplevelse! Det er trangt og rart med roommate, felles dusjer og kantinemat, men samtidig blir man kjent med folk på en helt unik måte. Du får et fellesskap med de du bor med, og det er alltid noe som foregår.  Senest i dag hadde jeg med meg leverpostei fra Norge til lunsjen, og klarte å overbevise samtlige rundt bordet om at det var “ground up babies”, på grunn av den smilende gutten på baksiden. Kulturutveksling på sitt beste. Om du skal på utveksling til Berkeley anbefaler jeg å søke seg plass på en dorm.

Alt i alt kan jeg vel egentlig bare virkelig anbefale å dra til Berkeley på utveksling. Det er utrolig vakkert her, været er stort sett alltid som Oslo i mai, undervisningen er utrolig god, og du kan dra på helgeturer til LA, Grand Canyon og Las Vegas når du måtte ønske.

 

Image

Venice beach i solnedgangen.

Advertisements
Categories: Berkeley, Heidi | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: