Oppdatering fra Washington DC

Hei alle sammen!

Her kommer en oppdatering fra Washington DC. Jeg har vært her i 7 uker allerede. Tida går helt vilt fort! Husker som om det var i går at jeg brukte 40 timer fra å komme meg fra Porsgrunn til Washington DC. En reise som inkluderte både overnatting på flyplassen i Boston og billetter på først klasse fra New York til Washington DC. Vel fremme i DC gikk de første timene, og dagene til orientering og mingling med andre internasjonale studenter. De første dagene i DC var værmessig en virkelig frisk norsk vinterdag, med -15 og vind, noe som resulterte i at disse mingle arrangementene ikke var så alt for godt besøkt. Ved håndsopprekning fant vi ut at omtrent halvparten av menneskene i rommet var nordmenn. På hele programmet totalt er vi 21 nordmenn, men i klassen min er vi kun 3.

Så jeg nevnte klassen min. Du lurer kanskje på hva jeg gjør her borte? Vel, jeg har tatt turen over til USA og American University i Washington D.C. Her deltar jeg i et program som kalles «Washington Semester Program». Programmet går ut på at man har skole tre dager i uka og et internship to dager i uka. Jeg deltar i Foreign Policy programmet. I dette programmet dykker man rett inn i kjernen i ulike lands historie og nåværende situasjon. Hver uke er det et nytt land på timeplanen. Så langt har vi vært innom Russland, Tyrkia, Iran og Afghanistan for å nevne noen. Skoledagene er ofte lange og med tett program. En av skoledagene går til bakgrunnsinformasjon, mens resten av dagene tilbringes på ulike arrangementer og private møter. I dette inngår alt fra forholdsvis store konferanser med ledene forskere til folk fra tenketanker eller folk som er ansatt i amerikansk utenrikstjeneste. Jeg vil si arbeidsmengden her er en del heftigere enn hjemme på Blindern, men utbytte er supert!

Slenger med et bilde av klassen min. Bildet er tatt etter et foredrag hos US Institute of Peace

1798452_10153876024120096_1985450379_n

De dagene vi ikke er på skolen har vi som nevnt et internship. Jeg er intern hos Norwegian-American chamber of Commerce. Oppgavene mine inkluderer blant annet research, reklame, intervjuer og organisering av arrangementer. Før jeg dro ned var jeg veldig nervøs for å ikke få et internship, men jeg endte faktisk med å måtte takke nei til to. Det å få seg et internship her var faktisk overraskende lett. Så og si alle bedrifter og organisasjoner har internship tilgjengelig så mye handler om å finne et som passer for deg.

Livet her bort består skremmende mye av skole, men jeg prøver å ta meg selv i nakken og oppleve ting. Er man først i DC så må man jo så klart se det hvite hus (som for så vidt er ganske lite og nesten litt skuffende), the capitol og Lincoln memorial – og alle de andre memorialene!

1609994_10153890262665096_1610515334_n

Den først helga vi var her arrangerte skolen «amazing race». Vi fikk masse oppgaver vi skulle løse rundt i Washington DC på tid. Oppgavene varierte fra å ta bilder på ulike steder, til å skaffe et pølsebrød og samle inn businesskort fra fremmede. Laget mitt besto av fire nordmenn og fire amerikanere. Vi var også så heldige (les ekstremt dyktige) at vi kom på tredje plass. Premien var middag og underholdning på den slovenske ambassaden!

1. februar starter det kinesiske nyåret. Dette ble feiret med en parade i Chinatown. Jeg tok turen med en gjeng fra klassen. Etter på ble det så klart en tur på kinaresturant. Dette var for øvrig samme dag som SuperBowl. SuperBowl så jeg på en sportspub sammen med de andre nordmennene. Vi skjønte ingenting, men drakk øl og følte oss som amerikanere.

970659_10153830852020096_2083147594_n

På fredag var vi en gjeng på Kings of Leon konsert. Vi hadde skaffet oss svært billige billetter nærmest på bakerste rad, men kvelden ble tilbrakt foran scenen ettersom vi plutselig ble tilbudt gratisbilletter til først rad.

75984_10153889924820096_52904760_n

Washington DC har mye å by på og ikke minst, mye gratis! Det finnes mange gratis museum og ikke minst så har de en stor gratis dyrehage. Forrige helg var det super fint vær så jeg og min amerikanske rommie Jenn tilbrakte hele dagen i dyreparken. Vi fant disse søte hattene vi så klart måtte prøve!

1932759_10153889928530096_767375531_o

Som studenter flest blir det gjerne en fest eller tur på byen i helgene! Ellers er en basketballkamp med skolens lag, som for tiden ligger på andre plass (GO AU EAGLES!) og en tur til superkoselige Georgetown noe alle bør få med seg.

1796681_10153851534875096_695696640_n

Hilsen fra Tina i Washington DC som ikke skal vente 7 uker til hun blogger neste gang

Advertisements
Categories: Tina, Washington D.C. | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: