Dra på utveksling!

Mitt navn er Heidi, og jeg har i skrivende stund tilbragt to uker i Berkeley, California. Jeg er på utveksling til Berkeley, som ligger rett utenfor San Francisco, dette semesteret, og skal bruke de neste månedene på å studere sosiologi her.

Siden jeg har vært her så kort, og ikke egentlig rukket å bygge opp noe verdifull livserfaring om utveksling jeg kan dele med folk, tenkte jeg istedet å prøve å beskrive litt hvordan det kjennes å plutselig flytte fra en utmerket tilværelse i hjemlandet sitt til et sted hvor man ikke kjenner noen og alt er rart og annerledes. Jeg er fullstendig overbevist om at det er veldig mange som er mye modigere enn meg, og med glede kaster seg ut i en ny tilværelse, men for min egen del føler jeg at det jeg har satt aller mest pris på å høre fra folk som har gjort dette før er at det helt sikkert kommer til å bli litt kjipt og skummelt i starten, og at det er helt greit. Den første tiden er en berg- og dalbane av eventyraktige opplevelser og veldig mye hjemlengsel, men det er sånn det er for de aller fleste.

USA er definitivt annerledes enn Norge, men stort sett på en god måte. Det er veldig mange uteliggere her i Berkeley, på grunn av det varme klimaet og hippienostalgien, men de er til gjengjeld hjelpsomme og ønsker deg gjerne en god dag og forteller deg hvor vakker du er. Folk er veldig fokusert på studiene sine, og sitter nesten alltid og leser, men når man først går ut kan man finne fratparties hvor strippere bryter i babybasseng fulle av gelé. Folk er veldig mye triveligere enn jeg ser for meg at oss nordmenn er mot fremmede, men til gjengjeld er jeg sulteforet på sarkasme, som de rett og slett ikke er så gode på.

De første ukene på utveksling er nok litt intense for de fleste. Systemet for å melde seg opp til fag er veldig komplisert her på Berkeley. Det er hvertfall to forelesninger hver dag, helst på hver sin ende av campus, som det tar en halvtime å krysse, og man oppfordres til å “shoppe” etter de fagene man liker best. Altså gå på stort sett alle forelesningene du har mulighet til. Når man i tillegg har en anelse jetlag og skal prøve å bli kjent med alle på en gang tar det litt på.

Til gjengjeld er hverdagen uforutsigbar og morsom. Dagen er full av fine opplevelser og øyeblikk, og du blir dratt med på de underligste ting. Neste helg har jeg foreksempel blitt invitert med på hesteridning på stranda med en jente fra Texas, og forrige helg var jeg på en ranch og klatret i fjellet.

Man har definitivt masse hjemlengsel, men det skjer så mye at man ikke helt rekker å tenke på det. Det er slitsomt når alt er så veldig opp og ned hele tiden, og av og til savner jeg den trygge og mer forutsigbare tilværelsen hjemme. Samtidig vet jeg at jeg opplever et ordentlig eventyr, og jeg kommer nok aldri til å angre på at jeg bestemte meg for å gjøre det.

Image

På Pier 39 i San Francisco er det ville seler som chiller. Til og med selene oppfører seg som utbrente hippier.

Advertisements
Categories: Berkeley, Heidi | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: